+80 butikker i Danmark +80 butikker i Danmark
Elcykel specialister Elcykel specialister
Gratis levering over 299,- Gratis levering over 299,-
100 % samlet ved levering 100 % samlet ved levering

Guide til mountainbike-størrelser

Vil du gerne i gang med at køre mountainbike, men er i tvivl om hvilken størrelse du skal have?

Så læs med i denne guide, som forhåbentlig kan hjælpe dig lidt på vej. Den rigtige mountainbike størrelse er nemlig altafgørende for, hvordan dine ture i skoven bliver. Der er to ting du skal overveje, når du skal finde den rigtige størrelse; nemlig hjulstørrelse og stelstørrelse. 

Hjulstørrelse

Når det handler om mountainbikes snakker man oftest om 27,5” og 29”, hvilket definerer diameteren på hjulet. Hjulet har en stor betydning for oplevelsen på cyklen, når du kører på ujævnt terræn. En 27,5” MTB er især god til mindre og mere tekniske ruter, hvor det er nemmere at manøvrere og hvor du vil opleve mere kontrol med et mindre hjul.

En mountainbike med 29” hjul har en højere tophastighed end en 27,5”, da den i mindre grad vil falde ned i hullerne på det ujævne terræn. En 29” MTB vil derfor være bedre på ruter, hvor stierne eller vejene er mere jævne og knap så udfordrende. 

Valget af hjulstørrelse er dog personligt, og kommer i høj grad an på, hvad du føler dig godt tilpas på, hvad du vil bruge cyklen til og hvilke ruter, du ønsker at køre på. Vi vil anbefale, at du besøger din lokale Bike&Co-forhandler, så du kan prøve forskellige hjulstørrelser på en mountainbike inden du beslutter dig for noget. 

 

Stelstørrelse

Den rigtig stelstørrelse er ligeledes en afgørende ting når du skal vælge din nye mountainbike. En forkert størrelse, kan nemlig være skyld i ømhed i hele kroppen og give en forkert belastning på knæ og fodled. 

Når du skal finde den rigtige stelstørrelse på mountainbiken kan du som udgangspunkt gå ud fra din højde. I den nedenstående tabel kan du finde din højde til venstre og i kolonnen til højre se, hvilken stelstørrelse du skal gå efter.

Prøv en MTB hos din lokale forhandler

Vi håber, du kan bruge denne guide til at blive klogere på at finde den rigtige mountainbike størrelse, men vi anbefaler, at du tager ned i din lokale Bike&Co-butik, så du kan prøve forskellige mountainbike størrelser før du beslutter dig. De står altid klar til at hjælpe og kan give endnu flere gode råd til at finde den helt rigtige mountainbike, som passer til dit behov og niveau.