+70 butikker i Danmark +70 butikker i Danmark
Elcykel specialister Elcykel specialister
Gratis levering over 299,- Gratis levering over 299,-
100 % samlet ved levering 100 % samlet ved levering

Elcykel guide

Elcykel guide

Går du og overvejer at anskaffe en elcykel, men synes det er lidt svært at finde hoved og hale i de forskellige typer, mærker og modeller. Så læs med i denne guide, hvor vi vil prøve at hjælpe dig lidt på vej.

 

Der findes overordnet tre typer af elcykler, som fortæller, hvor på cyklen motoren er monteret. Nemlig elcykler med frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor. Placeringen af motoren på cyklen har stor indflydelse på, hvilke fordele og ulemper, der er ved cyklen, samt hvilken oplevelse du får når du kører.

 

Elcykel med frontmotor

Som navnet næsten fortæller, så er motoren på denne type elcykel placeret på forhjulet. Elcykler med forhjulsmotor er oftest billigere end andre typer, hvilket jo er en rigtig god fordel i sig selv, for det betyder nemlig ikke, at de er af ringere kvalitet af den grund.

Hvis du har brug for ekstra hjælp fra motoren eller ikke har så mange kræfter at lægge i pedalerne, så er det en god idé at vælge en elcykel med frontmotor, da den hjælper dig uanset hvor meget du selv træder i pedalerne. Det kan dog også gøre, at cyklen virker mere livlig, hvilket kan være en ulempe for eksempelvis ældre, som kan være lidt usikre på cyklen.

 

 

Elcykel med centermotor

På elcykler med centermotor er motoren placeret på kranken - altså lige midt på cyklen. En af de mest væsentlige forskelle ved denne type i forhold til en cykel med frontmotor er, at du selv skal yde en lidt større indsats for at få hjælp fra motoren. Motoren registrerer nemlig, hvor meget kraft du lægger i pedalerne og yder derefter tilsvarende hjælp. Men bare rolig - på mange cykler med centermotor kan du nemlig selv justere trækniveau, og en centermotor har mange kræfter, så på højeste niveau går det stærkt op til de 25 km/t.

En elcykel med centermotor er derfor især god, hvis du eksempelvis bruger cyklen til og fra arbejde og stadig vil yde en indsats, men godt vil have ekstra hjælp. Det, at motoren er placeret midt på stellet giver ligeledes en god stabilitet og balance i cyklen.

 

 

Elcykel med baghjulsmotor

Den sidste type er elcyker med baghjulsmotor, hvor motoren er placeret på baghjulet. En elcykel med baghjulsmotor er den type, som minder allermest om en helt almindelig cykel og når du kører på den, kan du nemt glemme, at der rent faktisk er motor på. Denne type motor er oftest placeret på sportscykler og kræver lidt ekstra vedligeholdelse, da cykeltypen altid kommer med udvendige gear.

 

 

Hvilken elcykel er bedst?

Det er et spørgsmål vi ofte får, men som er utrolig svært at svare overordnet på. Det kommer nemlig helt an på, hvilke behov du har, hvilke præferencer du har i forhold til gear, motor og rækkevidde, samt hvad formålet med cyklen er. Der findes eksempelvis citybikes med motor, mountainbikes med motor, racercykler med motor og mange flere, som tjener forskellige formål.

Derudover kommer elcykler i et hav af forskellige mærker og modeller, som i høj grad er et spørgsmål om smag og budget. Vi kan dog klart anbefale en elcykel fra Falter eller Morrison, som er vores egne mærker. Du får en rigtig god cykel for pengene, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten - tværtimod!

Din lokale cykelsmed er klar til at hjælpe

Vi håber du blev en smule klogere på dit valg af elcykel. Hvis du stadig er i tvivl anbefaler vi, at du kigger ned i din lokale Bike&Co og tager en snak med dem om, hvilken elcykel, der passer bedst til lige netop dig! Og prøver en tur på en selvfølgelig.