Cykler Herning

Fra Svendsen Cykler til Cykelcenter Herning


Cykelforretningen kan dateres tilbage til 1937, hvor Harry Svendsen startede op under små kår i Smallegade - omtrent hvor indgangen til Fermaten er nu. Også dengang var der butik og værksted, hvor både cykler og knallerter blev forhandlet og repareret. Især Velo Solex var Harry Svendsen ekspert på. Da salget i 70’erne dalede drastisk på knallertområdet, blev det cyklerne, som kom til at bære hovedparten af omsætningen.

I 1979, 42 år efter opstarten, afhændende Harry Svendsen cykelforretningen til Kurt Hvid og en kompagnon. Resterne efter knallertepoken blev solgt til anden side, og Kurt Hvid lagde ud med en ren cykelforretning, under navnet Svendsen Cykler. I 1982 blev Kurt Hvid eneejer og har været det, til Jens Palmus overtog forretningen den 1. januar 2014.

Dengang bestod markedet af mange små forretninger. Det var ikke ualmindeligt, at alle omegnsbyerne, så som Hammerum og Sunds, havde op til flere cykelforhandlere. Dette ændrede sig som følge af den almindelige samfundsmæssige udvikling. Eksperterne forudså færre specialbutikker, og de, som blev tilbage, ville blive større. Og sådan er det gået.


  

Forholdene i Smallegade blev for trange, butikken var på ca. 40 m2, værkstedet ca. det samme, og i 1981 flyttede butikken til de eksisterende lokaler i Jyllandsgade. Værkstedet forblev i nogle år i Smallegade. Den deling var på sigt ikke fordelagtigt, hvorfor det hele blev forenet her i Jyllandsgade.

Navnet Svendsen Cykler var nærmest en institution i Herning. I 1993 valgte Kurt Hvid at kalde cykelforretningen for Cymo Cykelcenter. Kurt var få år forinden blevet medlem i Cymo, en landsdækkende forening for fælles indkøb og markedsføring.

En generalforsamlingsbeslutning nogle år senere, betød, at forretningen igen, om end nødtvungent, skulle ændre navn til Mosquito Cykelcenter, og det hed butikken til årskiftet 2013/2014 hvor butikken blev overdraget til Jens Palmus. I samme ombæring ændrede cykelforretningen navn til Cykelcenter Herning.

Jens er udlært i butikken og har erfaring fra en privat interesse, inden han bevægede sig ind i faget som cykelsmed. Og efter knap 7 år på værkstedet tog han skridtet til at blive selvstændig, og det kom på plads med et glidende generationsskifte fra Kurt Hvid til Jens Palmus.

                          

Om os

Vi er en lille, velrenomeret og velfungerende butik med service og kundekontakt i højsædet. Med kun 3 ejere på 75 år er vi en butik med faste rødder i lokalssamfundet.

Vi vil altid kunne finde noget, der passer til lige netop dit behov, så spørg endelig. Og hvis vi ikke har det, kan det altid findes eller laves på vores velfungerende værksted.                            

Jens Palmus
Jens er udlært i butikken og er ejer. Jens har stor erfaring fra værksted såvel som butik. Jens har været leder af værkstedet, indtil hans overtagelse af butikken i 2014; Jens har stadig sin daglige gang på værkstedet. Jens har en stor interesse for moutainbikes og er velbevandret i reperation af disse. Så kig ind, hvis du har et problem, der skal løses, af en passioneret mekaniker.

Intereresse:
mtb - Jens har siden hans onkel byggede den første mtb til ham med cantilever bremser på et stålstel været til de brede dæk. Han har en forkærlighed for special byggede cykler og bygger gerne for kunder også.

Privat: Jens bor i Herning, han er single.
Fritiden bliver brugt med kammerater og old school vægtløftning.Mikael Pilgård
Mikael har haft sin gang på værkstedet i 22 år, først som lærling og siden som svend, indtil han for 7 år siden søgte nye udfordringer. Fra oktober 2014 er han tilbage i butikken og på værkstedet.

Interesse:
Elcykler - Mikaels store kompetenceområde begrænser sig ikke kun til hverdagscyklerne - han har stor interresse i elcykler og er områdets bedste teknikker på området - så kig ind hvis det brænder på.

Privat - bor i Ringkøbing med konen marianne og 3 børn.
Links
- Facebook
- Instagram

Vi har salg og kan lave alle typer cykler. Dog med mest focus på hverdags segmentet, som citybikes - shopping - elcykler - børne cykler.

Vi har en ret så alsidig elcykel afdeling med alt fra cargo cykler til mtb. fra shopping til citybikes. Og er uddannede og udstyret til at reparere langt størstedelen af hvad der er på markedet idag.

Vi er medlem af cykelhandlernes central forening og har certificeret værksted.

Vi gør os i følgende mærker - falter - kalkhoff - morrison - gazelle -.von backhaus - focus - whyte - raleigh - winther - kildemoes - bergamont - urban arrow - boxbike

Butikkens åbningstider er:
man-tors 9-1730

fre 9-18

lør 10-14

        

Om Bike&Co.dk

Butikskæden som i dag hedder Bike&Co blev etableret i 1978, en stor cykelkæde med cykelbutikker landet over. Din lokale Bike&Co butik er fagmanden, der kan sit kram ned til mindste møtrik. Vi sælger kun køreklare cykler. Det er det, vi kalder samlet pris og det baner vejen for den velkendte cykelglæde. Mosquito Amba og Cykel-X-Perten Amba som har været navnet på kæden senest, blev i December 2014 opkøbt af Bike&Co og kører nu under navnet Bike&Co Danmark ApS.

Butikker

> Find butik
> Åbningstider

BEMÆRK:
info@bikeandco.dk og 86401520 er kun kontakt muligheder til Bike&Co´s hovedkontor.

KundeserviceBike & Co Danmark APS   Stribvej 1   8940 Randers SV   Tlf: 86 40 15 20   info@bikeandco.dk